رابطه نامشروع تا چه مدت قابل تشخیص است؟

ساخت وبلاگ

رابطه نامشروع (زنا) چیست؟

در قانون ایران طبق ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی، زمانی که زن و مردی که به سن بلوغ رسیدند اما عقد نکرده باشند و مرتکب اعمال نامشروعی مانند بوسیدن، هم بستر و هم خواب شدن شوند، به این نوع رابطه رابطه نامشروع یا زنا می گویند. همین طور هر نوع عملی مانند ارسال پیامک در تلگرام، واتس اپ یا هر صفحه ی مجازی دیگر به فرد نامحرم و تماس تلفنی و ارتباط برقرار کردن با او هم جرم محسوب می شود. البته این ها زنا محسوب نمی شوند اما نوعی ارتباط هستند که با عفت عمومی منافات دارد.

درباره ی اینکه اعمالی که نامشروع خوانده می شوند و بدون رابطه ی فیزیکی بین مرد و زن هستند مجازات دارند یا خیر باید گفت عرف جامعه درباره ی این مساله تاثیرگذار است و باید دید که این مساله منافاتی با عفت عمومی دارد یا خیر. البته اظهار نظر درباره این مساله در دادگاه های مختلف متفاوت است. بعضی دادگاه ها روابط پیامکی تلگرامی و به طور کلی غیر حضوری را هم جرم می دانند و بعضی دیگر دادگاه ها خیر و حضور فیزیکی دختر و پسر را برای معرفی این رابطه لازم می دانند. رابطه نامشروع از جمله جرائم غیرقابل بخشش است که حتی با گذشت زمان و از طرف نفر سوم ذی نفع هم می تواند صورت بگیرد.
 

رابطه نامشروع تا چه مدت قابل تشخیص است | رابطه نامشروع تجاوز چیست؟

در قانون ایران طبق ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی، زمانی که رابطه نامشروع صورت گرفته شده بدون خواست خانم و با اکراه صورت گرفته شده باشد، دیگر زنا نیست بلکه تجاوز محسوب می‌شود و فقط اکراه کننده یا متجاوز مجازات می شود. البته زن باید بالای ۱۸ سال باشد تا نارضایتی او برای انجام عمل جنسی تجاوز محسوب شود و رابطه جنسی با زنان زیر ۱۸ سال رابطه جنسی با کودکان محسوب می‌شود و در هر صورت تجاوز به حساب می‌آید. همین طور آزار جنسی فردی که قدرت رضایت دادن نداشته باشد نیز تجاوز محسوب می شود. برایی کسب اطلاع بیش تر در زمینه تجاوز جنسی کلیک کنید.

مجازات رابطه نامشروع زنا یا تجاوز

طبق قانون ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی مجازات رابطه نامشروع تجاوز (فقط برای متجاوز) یا زنا (برای هردو طرف) تا ۹۹ ضربه شلاق است. البته رابطه نامشروع جنبه عمومی هم دارد و دادستان می‌تواند بدون شکایت شاکی نیز به این جرم رسیدگی کند. در صورتی که رابطه نامشروع اثبات شود و فرزندی از این رابطه نامشروع به دنیا بیاید، در این صورت زن و مرد در حالت تاهل باشند یا نباشند مجازات این رابطه متفاوت است.

هرگاه مردی همسرش را در حال زنا با مرد غریبه ببیند و علم به تمکین زن داشته باشد، می تواند در همان لحظه آن دو را به قتل برساند. در صورتی که زن مورد تجاوز قرار گرفته باشد فقط مرد را می تواند به قتل برساند. حکم ضرب و جرح در این مورد نیز مانند قتل است.
 

رابطه نامشروع تا چه مدت قابل تشخیص است | مدت زمان اثبات رابطه نامشروع زنا یا تجاوز

اگر پزشکی قانونی بخواهد رابطه نامشروع زنا یا تجاوز را اثبات کند باید حداکثر ظرف ۷۲ ساعت به پزشکی قانونی مراجعه شود و اعلام شکایت شود و علاوه بر این لازم است مدارک و اسنادی هم برای اثبات این مدعا به همراه داشته باشند. متاسفانه اغلب خانم ها به دلیل بی اطلاعی و عدم شناخت درست یا به مراکز قضایی مراجعه نمی کنند و یا دیرتر از زمانی که برای تشخیص لازم است مراجعه می‌کنند.

در اثبات تجاوز اصطلاحی به معنای (زمان طلایی) وجود دارد که همان ۷۲ ساعت است که می شود تجاوز را تشخیص داد. اگر کسی که به او تجاوز شده است دختر باشد، از علائم ایجاد شده می‌توان تا ۳ هفته زمان‌تقریبی تجاوز جنسی را تشخیص داد و همینطور با مراجعه زودهنگام این افراد آثار ایجاد شده بر نواحی مختلف بدن هم قابل بررسی است.

نهایتا تا پنج روز بعد از تجاوز هم اگر فرد به پزشکی قانونی مراجعه کند، شاید بتوان تجاوز را اثبات کرد چون به هرحال بعد از این اتفاق فرد آن قدر آشفته است که شاید نتواند در ساعات اولیه به پزشکی قانونی مراجعه کند. البته ما پیشنهاد می کنیم که برای اثبات ادعای خویش هرچه سریع تر خود را به مقامات قضایی و پزشکی قانونی برساند. برای کسب اطلاعات در زمینه سو استفاده جنسی کلیک کنید.
 

روش های تشخیص رابطه نامشروع تجاوز

خانم‌هایی که مورد تجاوز جنسی قرار می‌گیرند در صورت مراجعه به مرکز پزشکی قانونی معاینه می شوند و نمونه های لازم برای بررسی های آزمایشگاهی هم از آن ها گرفته می‌شود. مثلا لباس یا دستمالی که به ترشحات مرد آلوده شده باشد. همینطور از طریق آزمایشات دی ان ای هم می توان تجاوز را اثبات کرد. از راه های تشخیص صحت ادعای خانم‌هایی که مورد تجاوز قرار گرفتند، آثار ضرب و جرح بر بدن آن هاست که می توان از روی آثاری که روی کل بدن آن ها قرار دارد متوجه شد که آیا تجاوز صورت گرفته است یا خیر؛ البته همیشه این طور نیست که کسانی که مورد تجاوز قرار می‌گیرند آثار ضرب و جرح داشته باشند چون امکان دارد که فقط با ترساندن آن ها این تجاوز صورت گرفته باشد و ضرب و جرحی صورت نگرفته باشد اما همانطور که گفتیم راه‌های دیگری هم برای اثبات وجود دارد.

توصیه می شود که قربانی بعد از تجاوز لباس های خود را عوض نکند و به هیچ وجه دوش نگیرد چون با این کار علائم تجاوز را پاک می کند. پزشکی قانونی همه مشاهدات را ثبت می کند تا از این طریق تجاوز را بتواند اثبات کند اما متاسفانه آشفتگی و گنگی معمول بعد از تجاوز صورت گرفته باعث می شود که خود فردی که به او تجاوز شده است خیلی از نشانه ها را از بین ببرد. برای کسب اطلاع بیشتر از دلایل عدم اقدام قربانیان جنسی کلیک کنید.
 

آیا می شود اثبات کرد چه کسی تجاوز کرده است؟

باید گفت که بله؛ اگر در مدت زمان مشخص شده که ۷۲ ساعت تا نهایتا پنج روز بود به پزشکی قانونی مراجعه شود، اگر روی لباس قربانیان هنوز هم آثار متجاوز باقی مانده باشد، با استفاده از آزمایشات دی ان ای می توان اثبات کرد که دقیقا فردی که تجاوز را انجام داده کیست.

در کل می توان گفت اگر فردی که مورد تجاوز قرار گرفته است با شرایط سختی که دارد بتواند خود را به پزشکی قانونی برساند یا شخصی باشد که به او کمک و او را راهنمایی کند تا نشانه ها را از بین نبرد و او را به پزشکی قانونی برساند، اثبات تجاوز و هم اینکه چه کسی این کار را انجام داده امکان پذیر است. مساله مهم همین است که فرد مورد تجاوز قرار گرفته آیا میت واند خود و نشانه ها را به پزشکی قانونی برساند یا خیر. برای اطلاع از درمان قربانیان آزار جنسی در بزرگسالی کلیک کنید.
 

رابطه نامشروع تا چه مدت قابل تشخیص است | توصیه نهایی برای پیشگیری از تجاوز

اولین توصیه این است که مادران دختربچه های خود را در مکان های مختلف مانند کوچه و خیابان تنها نگذارند یا آن ها را به تنهایی برای خرید نان و…. نفرستند. بسیاری از تجاوز ها به دختربچه ها بخاطر این نوع غفلت های افراد بزرگسال و مادران صورت گرفته شده است.

برای زن های بزرگسال هم همین توصیه را داریم که تا حد امکان از تردد در ساعات دیروقت و در مکان های خلوت پرهیز کنند. برای تردد از خودروی ناآشنا و غریبه استفاده نکنند و این که دختران به راحتی به مرد ها اعتماد نکنند و به راحتی و بعد از آشنایی کوتاه با آن ها به مهمانی و باغ و…. نروند. حواسشان باشد که ممکن است نقشه ای در پس قرار های ساده وجود داشته باشد پس به راحتی اعتماد نکنند و از خودشان مراقبت کنند.

اعتماد های نابه جا و غفلت ها ممکن است زمینه بلایایی شود که قابل جبران نیستند. بلد بودن ورزش هایی مانند دفاع شخصی یا هر ورزش رزمی که کمک کند زن بتواند از خود در مقابل تجاوز دفاع کند، به پیشگیری از تجاوز و مصون ماندن زنان کمک می کند؛ پس چه بهتر است که دختران را از سن پایین در این ورزش ها آموزش داد. برای کسب اطلاع در زمینه پیشگیری از تجاوز کلیک کنید.

 

روش های تشخیص رابطه نامشروع زنا

اثبات جرم رابطه نامشروع (زنا) به این دلیل که با عفت عمومی منافات دارد با اقرار طرفین، شهادت شاهدان و علم پیدا کردن قاضی با استفاده از مدارک و اسناد قابل اثبات است. این مدارک می‌تواند شامل تماس های طرفین، پیام ها و فیلم هایی که مبنی بر ایجاد رابطه بوده است باشد. همچنین می توان با مشاهده و پیگیری ارتباطات افراد در شبکه‌های مجازی هم روابطشان را اثبات کرد. همه این مواردی که به آن ها اشاره شد چنان سندیت دارد که از طرف هیچ کدام از طرفین قابل انکار نیست و قاضی با توجه به بدیهی بودن آن ها رای را صادر خواهد کرد.

واضح است که تماس های مکرر بین دوطرف و تعداد بالای پیامک های ردوبدل شده بینشان و همین طور این که این پیام ها چه ساعتی ردوبدل شده اند که معمولا بعد از یک نیمه شب تا صبح است و همین طور عدم وجود رابطه فامیلی و عدم آشنایی عرفا و قانونا، اثبات کننده روابط غیر اخلاقی و نامشروع است.

اگر فردی که ادعا کرده است دونفر رابطه ی نامشروع (زنا) داشته اند، نتواند ادعای خود را ثابت کند و مدرکی برای ادعای خود ارائه ندهد، خود فرد مشمول مجازات می شود پس بهتر است فردی که این ادعا را دارد حتما با اسناد و مدارکی اقدام به شکایت کند تا خودش را نیز به خطر نیندازد. البته به صرف تنها بودن زن و مرد در یک مکان نمی توان اثبات کرد که آن دو رابطه نامشروع داشته اند و به اسناد و مدارک دیگری هم نیاز هست.
 

رابطه نامشروع تا چه مدت قابل تشخیص است | وظیفه تشخیص رابطه نامشروع زنا یا تجاوز

وظیفه تشخیص این مسائل با مقامات قضایی است. قاضی و تحقیقات قضایی مشخص می‌کنند که آیا رابطه نامشروع صورت گرفته است یا خیر و اگر صورت گرفته است از نوع تجاوز است یا خیر.

مساعلی که در مقدار مجازات تاثیرگذار است

در رابطه ی نامشروع بین زن و مرد نامحرم نوع مکالمات، مدت مکالمات، تکرار آن، سن طرفین که با همدیگر ارتباط برقرار کرده اند و مسائلی از این قبیل همه تاثیر زیادی در مقدار مجازات دارد. همین طور این که دوطرف چندبار با هم در مکان های عمومی خیابان و مکان های خصوصی مانند ماشین و …. توسط دوستان و آشنایان دیده شده باشند نیز در اثبات جرم و مقدار مجازات تاثیرگذار است.
 

فلسفه تعیین مجازات در قانون اساسی اسلامی

فلسفه تعیین مجازات در دین اسلام درباره این مسئله است که اگر دین اسلام کاری را حرام و فساد اعلام کرده باشد انجام آن کار در کشور اسلامی جرم است و باید پیگرد قانونی برای آن وجود داشته باشد. از آن جا که در قرآن حتی ردو بدل شدن نگاه بین دونامحرم گناه و حرام است، طبیعی است که اعمالی مانند پیام دادن در صفحات مجازی و تماس تلفنی و… جرم محسوب شود و رابطه نامشروع یا زنا که ارتباط جنسی هم ایجاد می شود قطعا پیگرد قانونی یا مجازات به دنبال داشته باشد.

1- رابطه نامشروع مثل قرار گذاشتن در کافی شاپ، پارک و …. هم هست. در صورتی که خانواده ها بی اطلاع باشند یا صیغه محرمیت خوانده نشود رابطه نامشروع به حساب می‌آید که البته جوانان از آن بی اطلاع هستند.

2_ در اسلام درباره مسائل اخلاقی و جنسی سفارش شده که خیلی تحقیق نشود بنابراین معمولاً زمانی که جرم جنبه علنی داشته باشد و آشکارا باشد بیشتر به آن رسیدگی خواهد شد.

3_ اثبات زنا با قوانین و رویه قضایی فعلی تقریبا بسیار دشوار است مگر این که زنا به عنف صورت گرفته باشد یا اینکه طرفین خودشان ۴ بار در دادگاه و در نزد قاضی اعتراف کنند که این امری عجیب و دور از امکان است.

4_ در رابطه ی نامشروع (زنا) ضرورتی ندارد که دو طرف انجام دهنده ارتباط نامشروع حتما دو جنس مخالف باشند و همین که بتوان با اسناد و مدارک ثابت کرد دونفر رابطه نامشروع دارند حتی اگر این دونفر هم جنس هم باشند، روند رسیدگی به جرم آغاز می‌شود.

 

منبع: رابطه نامشروع تا چه مدت قابل تشخیص است؟

برای دریافت مشاوره در زمینه رابطه نامشروع تا چه مدت قابل تشخیص است؟ می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

honarehzendegi...
ما را در سایت honarehzendegi دنبال می کنید

برچسب : رابطه نامشروع تا چه مدت قابل تشخیص است؟, نویسنده : هنر زندگی honarezendegi بازدید : 199 تاريخ : چهارشنبه 2 تير 1400 ساعت: 20:30