قرص پرگابالین

ساخت وبلاگ

موارد مصرف قرص پرگابالین

لایریکا یا همان پرگابالین یکی از انواع داروهای ضد تشنج است که در درمان بیماری صرع تجویز می‌شود.
از آنجایی که تشنج از انتشار همزمان تعداد زیادی پیام الکتریکی در مغز ناشی می‌شود، این دارو با کند کردن فعالیت سیستم عصبی مرکزی و کاهش تکانه‌های مغزی از بروز تشنج جلوگیری می‌کند.
پرگابالین علاوه بر آثار ضد تشنجی که دارد با ایجاد نوعی تغییر شیمیایی در مغز، ارسال پیام‌های مرتبط با درد از مغز به سایر اندام‌ها را نیز کاهش می‌دهد.
از همین رو داروی لایریکا در درمان اختلالاتی نظیر درد مزمن، دردهای عصبی مرتبط با دیابت و دردهای نخاعی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
همچنین این دارو در کنار داروهای ضد تشنج دیگر در درمان تشنج نوزادان و صرع پارشیال یا کانونی در بزرگسالان نیز تجویز می‌گردد.
برای آشنایی بیشتر با انواع بیماری صرع کلیک کنید.

 

 

اینفوگرافیک موارد منع مصرف قرص لایریک

موارد منع مصرف قرص لایریکا

مصرف قرص پرگابالین در برخی شرایط پزشکی مجاز نیست چراکه ممکن است به عوارض جانبی خطرناکی بیانجامد یا تأثیرگذاری خود را از دست بدهد. در صورت ابتلا به هریک از موارد زیر قبل از مصرف این دارو حتماً با پزشک خود مشورت نمایید.

- دچار بودن به مشکلات ریوی

- ابتلا به اختلالات خلقی نظیر افسردگی یا داشتن افکار خودکشی

- دچار بودن به بیماری‌های قلبی

- ابتلا به اختلالات خونی

- دچار بودن به مشکلات کلیوی و یا انجام دیالیز

- دچار بودن به دیابت (البته ممکن است پزشک این دارو را برای درمان دردهای عصبی مرتبط با دیابت تجویز کرده باشد).

- اعتیاد به مواد مخدر یا الکل

- داشتن هرگونه آلرژی

برای آگاهی بیشتر در زمینه درمان افسردگی کلیک کنید.
 

نکاتی در مورد نحوه مصرف قرص پرگابالین

 


 

هنگام مصرف قرص لایریکا توجه به نکات زیر از اهمیت بسزایی برخوردار است:
_هنگام مصرف این دارو حتماً آن را به طور کامل ببلعید و از جویدن، مکیدن یا نگه داشتن آن در دهان خودداری کنید.
_این دارو را در ساعات مشخصی از روز مصرف نمایید و دائماً زمان آن را تغییر ندهید.
_اگر علائم مرتبط با تشنج با مصرف این دارو در شما بهبود نیافت یا بدتر شد حتماً این موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید.
_هرگز مصرف پرگابالین را به طور ناگهانی قطع نکنید حتی اگر بیماری شما بهبود یافته باشد چراکه قطع ناگهانی این دارو می‌تواند به مشکلاتی نظیر تشنج و یا علائم ناخوشایند محرومیت دارویی منجر شود. در نتیجه برای قطع مصرف این دارو حتماً با پزشک خود مشورت کنید تا تحت نظارت او به صورت تدریجی این کار را انجام دهید.

 

عوارض جانبی رایج در مصرف قرص پرگابالین

معمولاً مصرف کنندگان این دارو برخی علائم ناخوشایند را در کنار روند بهبودی خود تجربه می‌کنند که اغلب این علائم جای نگرانی ندارند. با این حال در صورت پایدار ماندن و تشدید این علائم حتماً با پزشک خود در این باره مشورت کنید. از جمله این عوارض می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

– سرگیجه و احساس خواب آلودگی
– تورم دست‌ها و انگشتان
_ بروز مشکلاتی در توانایی تمرکز
– افزایش وزن
– خشکی دهان
_تاری دیدد

 

 

عوارض جانبی خطرناک در مصرف قرص پرگابالین

در برخی موارد مصرف این دارو می‌تواند به بروز علائم جدی‌تری بیانجامد که در صورت مشاهده آن‌ها باید در اولین فرصت با پزشک خود تماس بگیرید. عوارض خطرناک مصرف لایریکا موارد زیر را شامل می‌شود.

- احساس تنگی نفس و کاهش عمق تنفس

- کبود شدن لب‌ها، صورت و انگشتان

- احساس گیجی، خواب آلودگی و ضعف

- بروز مشکلات بینایی

- بروز زخم‌های پوستی

- بروز خونریزی‌های غیرمعمول

- ورم دستان و انگشتان

- بروز دردهای عضلانی مبهم

- افزایش وزن ناگهانی به خصوص زمانی که شما به یک بیماری قلبی و یا دیابت مبتلا هستید.

برای شناخت بیشتر در زمینه دیابت کلیک کنید.
 

 

تداخلات دارویی قرص پرگابالین

مصرف برخی از داروها می‌تواند تداخلات جدی با داروی پرگابالین داشته باشد. در نتیجه در مورد هر نوع دارویی که مصرف می‌کنید به پزشک خود اطلاع دهید. از جمله مهم‌ترین موارد تداخلات دارویی می‌توان به داروهای زیر اشاره کرد.
– قرص‌هایی که در درمان دیابت به کار می‌روند نظیر پیوگلیتازون و رزیگلیتازون
– داروهایی که در درمان فشارخون تجویز می‌شوند.
– داروهای خواب‌آور
– سایر ضد تشنج‌ها
– شل کننده‌های عضلانی
– داروهای خواب‌آور
– داروهای افیونی نظیر مسکن‌ها و مواد مخدر
هم چنین اگر دارویی مصرف می‌کنید که اطلاع ندارید با پرگابالین تداخل دارد یا نه می‌توانید از مشاوره تلفنی کمک بگیرید.

 

هشدار های مصرف داروی پرگابالین

این دارو با چندین هشدار همراه است که باید به آن ها توجه نمایید. در ادامه به بررسی هشدار های داروی پرگابالین می‌ پردازیم.

1. هشدار آلرژی

پرگابالین می تواند واکنش های آلرژیک بسیار شدیدی برای فرد به وجود آورد. از علائم آلرژی به پرگابالین می توان به اختلالات تنفسی، ورم کردن صورت، لثه ها، گلو و گردن یا زبان و مشکلات پوستی اشاره کرد. در صورتی که با این علائم و واکنش آلرژیک مواجه شدید، هر چه سریع تر با اورژانس تماس بگیرید. اگر که یک بار در اثر مصرف پرگابالین دچار واکنش آلرژیک شده اید دیگر به هیچ عنوان نباید از آن استفاده کنید چرا که ممکن است حتی خطر مرگ را نیز به همراه داشته باشد.

2. هشدار مصرف با الکل

داروی پرگابالین خواب آلودگی بسیار شدید و سرگیجه را با خود به همراه دارد. مصرف نوشیدنی های الکلی می تواند این علائم را تا حد زیادی افزایش دهد پس به هیچ عنوان همراه با این دارو از الکل استفاده نکنید.

3. بیماری های کلیوی

در صورتی که مشکلات کلیوی دارید یا در گذشته با مبتلا بوده اید حتماً پزشک خود را در جریان قرار دهید چرا که در این صورت کلیه نمی تواند به خوبی این دارو را از بدن دفع کند. در این صورت سطح دارو در بدن افزایش یافته و عوارض جانبی بیشتر می شود.

4. مشکلات قلبی

در صورتی که هرگونه مشکل قلبی چه خفیف و شدید دارید حتماً در مورد مصرف پرگابالین با پزشک خود مشورت نمایید. چرا که ممکن است در اثر مصرف این دارو وضعیت شما حاد تر شود. از علائم مصرف پرگابالین در بیماران قلبی می توان به ورم کردن دست ها و پاها، بالا رفتن وزن و به طور کلی تورم بدن اشاره کرد.

5. بیماران مبتلا به افسردگی

این دارو در افراد مبتلا به افسردگی باید با احتیاط بسیار زیادی مصرف شود چرا که می‌ تواند افکار خودکشی را تا حد بسیار زیادی افزایش دهد. در این صورت لازم است که خود فرد و خانواده او مراقب هر گونه تغییرات در خلق و خو یا افکار فرد باشد تا به خود آسیبی وارد نکند. برای کسب اطلاعات بیش تر در زمینه علائم خود کشی کلیک کنید.

6. مشکلات تنفسی

پرگابالین در افراد مبتلا به مشکلات تنفسی منع مصرف دارد چرا که می‌ تواند مشکلات تنفسی را تشدید کرده و حتی خطر مرگ را نیز به وجود آورد.
 

مصرف داروی پرگابالین در دوران بارداری و شیردهی

در صورتی که باردار هستید و یا قصد بارداری دارید، لازم است که حتماً در مورد مصرف این دارو با پزشک خود مشورت نمایید. پرگابالین تنها در صورتی باید استفاده شود که فایده مصرف آن بسیار بیش تر از خطرات احتمالی اش باشد. برخی از تحقیقات نشان داده که مصرف پرگابالین در دوز های بالا می تواند تاثیرات منفی بر روی جنین بگذارد. هم چنین در صورتی که در حین مصرف دارو متوجه شدید که باردار هستید حتماً به پزشک مراجعه نمایید و او را در جریان قرار دهید.
طبق بررسی ها مقدار کمی از داروی پرگابالین به شیر مادر انتقال پیدا می کند. به همین دلیل ممکن است این دارو از طریق شیر به کودک منتقل شود. در صورت شیردهی حتماً با پزشک مشورت نمایید تا در صورت نیاز، دارو قطع کرده و یا شیردهی برای مدتی متوقف شود. بر ای کسب اطلاعات بیش تر در زمینه مصرف دارو در دوران شیردهی کلیک کنید.
 

سخن آخر

توجه داشته باشید که مصرف دارو ها همواره باید با احتیاط بسیار زیاد همراه باشد چرا که به هر حال همه دارو ها عوارضی را با خود به همراه دارند و حتی عوامل بسیار زیادی هستند که می توانند این عوارض را تشدید کرده و مشکلات فرد را چند برابر کنند. به همین دلیل ضروری است که مصرف دارو همواره تحت نظر فرد متخصص باشد تا شرایط را به طور کامل بررسی کرده و با توجه به شرایط دوز را تغییر دهد و یا حتی در مواردی دارو را قطع نماید.
اما در برخی مواقع ممکن است که به دلایل متعدد امکان دسترسی به پزشک وجود نداشته باشد و فرد نیاز شدیدی به مشورت با یک متخصص در جهت استفاه از دارو داشته باشد. در این شرایط می توانید از مشاوره تلفنی استفاده نمایید. مرکز مشاوره حامی هنر زندگی با گرد آوری کادری مجرب این امکان را مهیا کرده تا در هر کجا که هستید به صورت تلفنی با متخصصان صحبت نمایید و در زمینه های مختلف با آنان مشورت کنید و از راهنمای هایشان بهره مند شوید. متخصصان حامی در خدمت شما هستند در یاری تان کنند. برای کسب اطلاعات بیش تر در زمینه مشاوره تلفنی کلیک کنید.
 

سؤالات متداول

- آیا مصرف قرص پرگابالین باعث ناباروری مردان می‌شود؟

برخی مطالعات نشان می‌دهند که پرگابالین می‌تواند در میزان اسپرم تولید شده در مردان تأثیر بگذارد و توانایی باروری آن‌ها را کاهش دهد. اگر تصمیم به بچه‌دار شدن دارید و در این مورد نگران هستید در مورد ریسک کاهش باروری با مصرف این دارو با پزشک خود مشورت نمایید.

- مصرف داروی لایریکا در زمان شیردهی مجاز است؟

خیر. این دارو می‌تواند از طریق جریان خون وارد شیر شود و در نتیجه روی کودک تأثیر بگذارد. به همین خاطر مصرف آن در دوران شیردهی توصیه نمی‌شود. با این حال نباید مصرف خود را به ناگهان قطع کنید چراکه می‌تواند عوارض خطرناکی برایتان داشته باشد. به همین خاطر قبل از آغاز شیردهی با پزشک خود در این باره مشورت نمایید تا داروی شما را به داروی کم خطرتر دیگری تغییر دهد و یا تصمیم بگیرید که کودک خود را با شیر خشک تغذیه نمایید.

منبع:قرص پرگابالین

برای دریافت مشاوره در زمینه قرص پرگابالین می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

honarehzendegi...
ما را در سایت honarehzendegi دنبال می کنید

برچسب : قرص پرگابالین, نویسنده : هنر زندگی honarezendegi بازدید : 181 تاريخ : چهارشنبه 19 خرداد 1400 ساعت: 0:35