کلومیپرامین

ساخت وبلاگ

کلوميپرامين و موارد مصرف آن

کلوميپرامين يکي از انواع داروهاي ضد افسردگي سه حلقه‌اي است که به توازن هرچه بيشتر انتقال دهنده‌هاي عصبي مغز کمک مي‌کند. از اين دارو اغلب در درمان اختلال وسواس فکري- عملي استفاده مي‌شود. مصرف کلوميپرامين به کاهش افکار مزاحم و رفتارهاي تکرار شونده افراطي که در اختلال وسواس وجود دارد کمک مي‌کند. براي آگاهي بيشتر در زمينه داروهاي ضد افسردگي کليک کنيد.

 

مکانيزم اثر داروي کلوميپرامين

کلوميپرامين يک داروي ضد افسردگي است اما بيش تر در درمان اختلال وسواس به کار برده مي شود. اين دارو تکانه ها ناشي از وسواس را تحت کنترل در مي آورد. طبق بررسي ها اين دارو فعاليت انتقال دهنده هاي عصبي نوراپي نفرين و سروتونين را افزايش مي دهد و از اين طريق باعث تنظيم شدن خلق و خو و کنترل رفتار مي گردد.

موارد منع مصرف کلوميپرامين

مصرف کلوميپرامين در برخي از شرايط پزشکي و ابتلا به بعضي از بيماري‌ها ممنوع مي‌باشد. به همين خاطر در صورت داشتن هريک از شرايط زير حتماً قبل از مصرف اين دارو با پزشک خود مشورت نماييد.

- مصرف داروهاي ضد افسردگي مهارکننده اختصاصي باز جذب مونوآمين اکسيداز در دو هفته گذشته

- مصرف داروهاي ضد افسردگي مهارکننده اختصاصي سروتونين

- دچار بودن به بيماري‌هاي کليوي

- دچار بودن به بيماري‌هاي کبدي

- ابتلا به الکليسم

- دچار بودن به بيماري صرع

- دچار بودن به مشکلات قلبي

 

نحوه مصرف

از جمله نکات بسيار مهمي که در زمينه نحوه مصرف کلوميپرامين بايد به آن توجه کنيد اين است که هرگز نبايد دوز مصرف دارو را به طور سرخود تغيير دهيد چرا که اين کار مي‌تواند منجر به عوارض جانبي ناخوشايندي براي شما شود. به همين خاطر اگر نسبت به تأثيرات اين دارو راضي نيستيد قبل از ايجاد هرگونه تغيير در دوز مصرفي کلوميپرامين حتماً با پزشک خود در اين زمينه مشورت کنيد.
توجه داشته باشيد که معمولاً بهبود علائم پس از مصرف اين دارو به 4 هفته زمان نياز دارد. در نتيجه لازم است که براي مشاهده اثرات درماني صبر و شکيبايي بيشتري به خرج بدهيد و سريعاً مصرف خود را قطع نکنيد. از جمله نکات ديگري که در زمينه نحوه مصرف اين دارو توصيه مي‌شود اين است که آن را همراه غذا مصرف کنيد. اين کار باعث به حداقل رسيدن عوارض گوارشي مي‌شود. براي اطلاعات بيشتر در زمينه علائم افسردگي کليک کنيد.

 

عوارض کلوميپرامين

همه افرادي که اين دارو را مصرف مي‌کنند لزوماً به عوارض جانبي مبتلا نمي‌شوند. با اين حال بروز برخي علائم ناخوشايند در برخي افراد در پي مصرف کلوميپرامين ديده مي‌شود. از جمله رايج‌ترين علائم اين دارو مي‌توان به موارد زير اشاره کرد.

- خشکي دهان، حالت تهوع، از دست دادن اشتها، يبوست

- احساس اضطراب، بي‌قراري، سرگيجه و خستگي

- بروز مشکلات خواب نظير بي‌خوابي

- بروز تغييراتي در اشتها و وزن

- دچار شدن به مشکلات حافظه و ناتواني در تمرکز

- افزايش تعريق، بي‌حسي يا احساس سوزن سوزن شدن بدن

- بروز تغييرات بينايي

- کم شدن ميل جنسي و يا تجربه ناتواني در ارگاسم

 

علائم واکنش آلرژيک به کلوميپرامين

برخي افراد هنگام مصرف کلوميپرامين دچار علائم آلرژيک مي‌شوند. در صورت بروز اين مشکل لازم است که به اورژانس مراجعه نماييد و براي دريافت درمان پزشکي اقدام کنيد. از جمله علائم واکنش آلرژيک به کلوميپرامين مي‌توان به موارد زير اشاره کرد.

- بروز کهير پوستي

- ناتواني در تنفس

- تورم صورت يا چشم

- تورم زبان، دهان و گلو

 

هشدارهاي جدي در مصرف کلوميپرامين

مصرف اين دارو مي تواند مشکلات بسيار جدي را به وجود بياورد که بايد از آن ها آگاهي داشته باشيد اين هشدارها به شرح زير هستند:

1. سندروم سروتونين

اين امکان وجود دارد که با مصرف اين دارو فرد دچار سندروم سروتونين شود که بسيار خطرناک است و در بدترين حالت مي تواند به مرگ ختم شود. سندروم سروتونين در صورتي اتفاق مي افتد که سطح سروتونين بدن بالا باشد. با مصرف اين دارو نيز فعاليت سروتونين افزايش يافته و در نتيجه سندروم سروتونين اتفاق مي‌ افتد.

2. تشنج

در صورتي که سابقه تشنج يا مصرف الکل را داريد بهتر است حتما پزشک خود را در جريان قرار دهيد چرا که به طور کلي اين دارو احتمال تشنج را بالا مي برد و در صورتي که عوامل ريسک را داشته باشيد احتمال آن بيشتر هم خواهد شد.

3. دمانس

برخي از تحقيقات و بررسي ها نشان داده که داروي کلوميپرامين مي تواند احتمال بيماري دمانس يا همان فراموشي را تا حد زيادي بالا ببرد. توجه داشته باشيد که اين دارو حتماً بايد تحت نظر مستقيم پزشک مصرف شود چرا که تاثير آن بر روي سيستم عصبي است و به همين دليل از اهميت بسيار زيادي برخوردار مي باشد.

نکات مهم در مصرف داروي کلوميپرامين

_اين دارو براي اثر بخشي به چند هفته زمان نياز دارد پس در صورتي که در هفته‌هاي اول مصرف هيچ پيشرفت چشمگيري احساس نکرديد مصرف آن را کنار نگذاريد و دقيقاً طبق تجويز پزشک برنامه درماني و مصرف دارو را ادامه دهيد و تاثيرات آن را بعد از گذشت چند هفته مشاهده کنيد.
_به هيچ عنوان کلوميپرامين را به صورت خودسرانه کنار نگذاريد و مصرف آن را قطع نکنيد چرا که در اين صورت ممکن است با سندروم محروميت دارو مواجه شويد و هم چنين علائم بيماري نيز با شدت بيشتري بازگردد.
_به هيچ عنوان دوز مصرفي دارو را به خواست خود افزايش ندهيد چرا که ممکن است ايجاد مسموميت بکند که در اين صورت بسيار خطرناک خواهد بود.
_در طي مصرف اين دارو به هيچ عنوان از مشروبات الکلي استفاده نکنيد چرا که مي‌‌تواند باعث تشديد عوارض جانبي دارو شود.
_نکته بسيار مهمي که بايد به آن توجه داشته باشيد اين است که امکان دارد در ابتداي شروع به مصرف اين دارو افکار ناخوشايند و وسواسانه شما تشديد شوند اما اين را بدانيد که اين مساله کاملاً طبيعي است و نشان مي‌دهد که فرآيند درمان شروع شده است و دارو تأثيرات خود را آغاز کرده است. توصيه مي شود که افکاري که آزارتان مي‌دهد را با يک روانشناس در ميان بگذاريد تا در جهت حل آن‌ها ياري تان کند.
_يکي از عوارض داروي کلوميپرامين حساس شدن نسبت به نور خورشيد است پس سعي کنيد حتماً از ضد آفتاب و عينک دودي استفاده کنيد.
_در صورتي که نياز به جراحي و يا انجام آزمايش داريد حتما با پزشک مربوطه مصرف اين دارو را اطلاع دهيد.
_اگر که نياز به هرگونه دارو حتي داروهاي سرماخوردگي پيدا کرديد حتما پزشک يا داروساز را مطلع سازيد و مصرف داروي کلوميپرامين را به آن‌ها بگوييد تا تداخلي ميان مصرف اين داروها به وجود نيايد.

اوردوز با کلوميپرامين

مصرف اين دارو در مقادير زياد و بي‌توجه به تجويز پزشک مي‌تواند منجر به عوارض جدي و بروز اوردوز شود. از جمله علائم نشان دهنده اوردوز مي‌توان به استفراغ، افزايش ضربان قلب، از دست رفتن ناهماهنگي حرکتي، سرگيجه شديد، تب، تعريق شديد، کبودي لب‌ها يا انگشتان، سفتي عضلاني، تنفس ضعيف، تشنج و کما اشاره کرد. بهتر است در کنار استفاده از دارو با استفاده از روش‌هاي روان درماني به درمان اختلال خود بپردازيم. براي آشنايي بيشتر در زمينه درمان افسردگي کليک کنيد.

 

سخن آخر

توجه داشته باشيد که اختلالاتي هم چون وسواس و افسردگي براي درمان به دارو نياز دارند اما دارو تنها راه درمان نيست و حتي بهترين راه هم نيست. چرا که به هر حال دارو ها عوارض جانبي بسيار زيادي را با خود به همراه دارند و تحت تاثير عوامل متعددي اثر بخشي دارو مي تواند کاهش يابد يا به طور کل مختل شود. به همين دليل توصيه مي شود که در کنار درمان هاي دارويي حتما از درمان هاي روانشناختي نيز استفاده نماييد چرا که طبق بررسي ها اين روش هاي درماني بيش تر از دارو ها باعث بهبودي مي شوند و از سوي ديگر عوارض جانبي دارو ها را هم ندارند. در اين زمينه لازم است که به يک روانشناس متخصص مراجعه نماييد و با او صحبت کنيد.

مرکز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي

مرکز حامي هنر زندگي با جمع آوري کادري مجرب و متخصص امکان ارائه بهترين خدمات روانشناسي را مهيا کرده است. هم چنين با توجه مشغله هاي بسيار زياد افراد و عدم زمان کافي براي رفت و آمد، مرکز حامي اين امکان را مهيا کرده تا بتوانيد از هر کجا که هستيد به صورت تلفني با متخصصان و روانشناسان تماس بگيريد و از راهنمايي هاي آنان استفاده کنيد. توجه داشته باشيد که فرايند درمان مي تواند به صورت کامل از طريق تلفن و با صرف وقت و هزينه کم تر انجام گيرد. متخصصان و روانشناسان حامي هنر زندگي در خدمت شما هستند تا در زمينه حل مسائل و مشکلات ياري تان کنند. براي کسب اطلاعات بيش تر در زمينه مشاوره تلفني کليک کنيد.

سؤالات متداول

- مصرف الکل هم‌زمان با کلوميپرامين مي‌تواند منجر به مشکل خاصي شود؟

بله. هرگز از نوشيدني‌هاي الکلي همزمان با کلوميپرامين استفاده نکنيد. چرا که الکل عوارض جانبي اين دارو را تشديد کرده و باعث تضعيف سيستم عصبي و مراکز تنفسي مي‌شود که مي‌تواند بسيار خطرناک باشد.

- آيا قطع مصرف اين دارو مي‌تواند مشکل‌ساز شود؟

قطع اين دارو حتماً بايد به صورت تدريجي و تحت نظر پزشک صورت بگيرد. در غير اين صورت بروز مشکلاتي نظير احساس بي‌قراري، اضطراب و تنش دور از انتظار نخواهد بود.

منبع: کلوميپرامين

براي دريافت مشاوره در زمينه کلوميپرامين مي توانيد با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

honarehzendegi...
ما را در سایت honarehzendegi دنبال می کنید

برچسب : کلومیپرامین, نویسنده : هنر زندگی honarezendegi بازدید : 153 تاريخ : پنجشنبه 20 خرداد 1400 ساعت: 0:47