قرص اسهال ترک اعتیاد

ساخت وبلاگ

قرص اسهال

اسهال در بدن به عنوان یک مکانیزم نرمال برای خارج کردن سموم از سیستم گوارشی است. در ایجاد اسهال عوامل مختلفی دخیل هستند. در بیماری اعتیاد، فرد در زمان مصرف به دلیل اثرات مواد دچار یبوست می شود که هنگام ترک این اثرات از بین رفته، حرکات روده سریع و منجر به اسهال می شود.

داروهای مختلفی برای درمان اسهال بیماران معتاد استفاده می شود. در اینجا به لوپرامید و دیفنوکسیلات می پردازیم. لوپرامید نسبت به دیفنوکسیلات عوارض جانبی کم تر و اثرگذاری بالاتری دارد. این نکته در استفاده از این داروها خصوصا دیفنوکسیلات خیلی مهم است که از میزان تجویز شده بیش تر مصرف نشود. به دلیل اینکه موجب سوء مصرف، وابستگی و حتی اووردوز و مرگ می شود. بعد از دوره ترک به دلیل شبه مخدری آن ها مورد مصرف قرار نمی گیرد.
 

قرص اسهال ترک اعتیاد | قرص اسهال لوپرامید

لوپرامید سرعت عمل هضم و حرکات روده‌ها و ترشحات معده روده ای را کم می کند که این امر باعث جلوگیری و رفع اسهال شده و باعث می شود روده کوچک زمان بیش تری صرف جذب مایعات و مواد لازم داشته باشد. لوپرامید، یک ماده فعال است که آگونیست ( تقلید کننده ) گیرنده های مواد افیونی می باشد. لوپرامید بر روی پروتئین های این گیرنده ها که در دستگاه گوارش وجود دارد، اثر می گذارد. این اثر منجر به تعادل دستگاه گوارش و رفع اسهال در فرد می شود. لوپرامید درد فرد را تسکین نمی دهد.

طریقه مصرف

این نکته حائز اهمیت است که طبق میزان دوز تشخیصی که پزشک تجویز کرده، مصرف شود. مصرف زیاد دارو باعث ناراحتی های قلبی و حتی مرگ می شود. هم چنین مصرف زیاد باعث سوء مصرف مواد هم می شود. به صورت معمول دوز ابتدایی این دارو 4 میلی گرم است، حداکثر میزان دوز روزانه لوپرامید 16 میلی گرم است که با توجه به تشخیص پزشک داده می شود. نیمه عمر لوپرامید نزدیک به 10 ساعت است. در صورت اختلالات کبدی به پزشک اطلاع دهید چون تجزیه اولیه از کبد اتفاق می افتد. در صورتی که اسهال تا دو روز بعد از مصرف رفع نشده باشد و یا در مدفوع خود خون یا تغییر رنگ مشاهده کردید، با پزشک درمیان بگذارید.
 

قرص اسهال ترک اعتیاد دیفنوکسیلات

کسانی که این دارو را مصرف می کنند، می خواهند علائم ناشی از سم زدایی (اسهال) را کاهش دهند. یکی از نام های تجاری آن ، لوموتیل است که متشکل از دو ماده آتروپین و دیفنوکسیلات می باشد. دیفنوکسیلات شبه مخدر و آتروپین که ماده ای شبه قلیایی است از گیاه شابیزک و گیاهان دیگر گرفته می شود. آتروپین باعث ایجاد سردرد و حالت تهوع می شود که برای جلوگیری از وابستگی اضافه شده است اما تاثیری نشان نداده است. این دارو حرکات روده را کاهش داده که منجر به کاهش دفع و رفع اسهال می شود. غذا زمان بیش تری در روده باقی می ماند که مایعات بیش تری جذب بدن شود و در نتیجه مدفوع سفت می شود. خصوصیات این دارو شباهت زیادی به خصوصیات مسکن مخدری به اسم دمرول دارد. استفاده از دیفنوکسیلات باعث احساس سرخوشی می شود، همین مسئله باعث وابستگی در فرد می شود.

قرص اسهال ترک اعتیاد | نحوه مصرف

خیلی مهم است که پزشک حتما دیفنوکسیلات را تجویز کرده باشد و به همان میزان تجویز شده هم استفاده شود. مصرف بیش از حد این دارو می تواند باعث مرگ شود. معمولا 5 میلی گرم در فاصله زمانی 6 ساعت یک بار استفاده می شود، دوز دارو با کاهش اسهال کم تر می شود. اثرگذاری این دارو در ابتدا 45 دقیقه تا 1 ساعت است. مدت زمان پایداری دارو در بدن کمتر از 5 ساعت گزارش شده است. در صورت اختلالات کبدی به پزشک اطلاع دهید چون تجزیه گسترده این دارو از طریق کبد اتفاق می افتد.
 

اعتیاد

اعتیاد شامل رفتارهای فیزیکی واجتماعی می باشد که در پی آن فرد نسبت به هر گونه ماده، رفتار یا شخص وابسته شده و تعادل خود را از دست رفته می بیند. در اعتیاد فرد با اختصاص بیش از حد انرژی و زمان به یک شخص، فعالیت یا رفتار خود را وقف آن می کند. مواد از عناصر طبیعی و شیمیایی تشکیل شده است که افراد وابسته به روش های گوناگونی مانند استنشاق، نوشیدن، تزریق کردن یا بلعیدن مورد استفاده قرار می دهند و باعث تغییراتی بر خلق و خو و رفتار فرد می شود.

طبق نظر انجمن روانپزشکی امریکا سوء مصرف مواد منجر به پیامد های زیان آور و عود کننده به وجود می آید که با علائم تحمل و محرومیت نمایان می شود. علائم محرومیت شامل علائم و نشانگانی خاص است که با کاهش یا قطع مصرف مواد به وجود می آید. این علائم در برگیرنده مشکلات جسمی، روانی و آسیب در عملکرد اجتماعی، خانوادگی و شغلی فرد می شود. لازم به ذکر است که شروع این علائم نباید ناشی از بیماری جسمی یا روانی دیگری باشد.

تحمل با یکی از از این دو حالت شناخته می شود:
الف. برای رسیدن به نتیجه دلخواه، شخص وابسته نیاز شدیدی به افزایش مصرف دارد.
ب. با مصرف مداوم دوز مشخص اثرات مواد کاهش می یابد. برای کسب اطلاعات بیش تر در زمینه مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید.

 

قرص اسهال ترک اعتیاد | تعاریف مهم در اعتیاد

برخی از تعاریف مهم در اعتیاد به شرح زیر هستند:

1. وسوسه

وسوسه احساس ذهنی است که به تحریک میل نیاز عاطفی و جسمی برای رسیدن به حالت تجربه شده به وجود می اید. از نظر سازمان جهانی بهداشت دو مولفه روان شناختی و فیزیولوژیکی باعث ایجاد میل به تجربه اثرات مواد در گذشته تعریف می شود. در مجموع وسوسه تجربه ای درونی برای میل به مصرف است. سه نکته مهم در مورد وسوسه به شرح ذیل است:

1_ وسوسه اگاهانه می باشد یعنی میلی که فرد دارد حتما به ان اگاه است.2_مبهم نباشد و معطوف به انجام یک کار یا یک فعل باشد یعنی فرد می داند چه نوع ماده ای می خواهد. 3_قابل اندازه گیری می باشد یکی ازساده ترین روش ها روش لیکرت است؛ فرد از 1 تا 10 شدت وسوسه رو اندازه گیری می کند.

با توجه به ویزگی های شخصیتی و موقعیتی وسوسه در افراد پدیده ای متفاوت می باشد:
سوماتیک: به طور مثال فرد بیان می کند قلبم تند می زند یا مزه اش در دهانم است.
عاطفی: فرد بیان می کند غمگین است، کسل است یا شاد است.
شناختی: فرد نمی تواند فکر مواد یا مصرف آن را از ذهنش بیرون کند.

انواع وسوسه

وسوسه قطع مصرف: بلافاصله پس از قطع مصرف به وجود می آید، سیر نزولی دارد و مدت زمان آن کمتر از دو هفته می باشد. علت ان کاهش ماده در بدن فرد می باشد.
وسوسه وابسته به نشانه : این نوع وسوسه درمواجهه فرد با شروع کننده ها مثل اشخاص، اشیاء یا موقعیت های بیرونی و درونی شکل می گیرد. مواجهه فرد با این نوع شروع کننده ها احتمال مصرف مجدد را دو تا سه برابر افزایش می دهد.
وسوسه ناشی از حس بد: در نتیجه هیجانات منفی فرد از جمله اضطراب، استرس، خلق پایین، غم و اندوه این نوع وسوسه شکل می گیرد. غم و اندوه یک شروع کننده درونی می باشد.
وسوسه ناشی از سرخوشی و لذت: در برخی از افراد به علت حس موفقیت و خوشحالی ناگهانی باعث بروز وسوسه می شود. به این دلیل که توانایی درتنظیم یا کنترل هیجانات خود ندارند.
وسوسه مربوط به انتظار مصرف: در این نوع وسوسه هرچه به زمان مصرف نزدیک می شود، قدرت و میل مصرف در فرد افزایش پیدا می کند. برای مثال ساعت مصرف فرد اگر 7 باشد از چند ساعت قبل وسوسه شروع می شود و با نزدیک شدن به ساعت 7 وسوسه افزایش می یابد.

2. بهبودی

بهبودی یعنی بازگشت به حالت قبل از بیماری اما در اعتیاد بهبودی به صورت نسبی است و با توجه به وضعیت موجود فرد از کاهش مصرف تا قطع کامل مواد متغیر می باشد.

3. لغزش

یک بار استفاده پس از قطع مصرف را لغزش می گویند. یکی از عامل های مهم لغزش ایجاد وسوسه در فرد است. در لغزش حتما فرد دچار عود و وابستگی دوباره به مواد نمی شود.
 

مراحل اعتیاد

تحقیقات نشان می دهد که فرایند اعتیاد 7 مرحله دارد؛ در ابتدا احساسات منفی در فرد نمایان می شود سپس آسیب به رابطه های اجتماعی فرد، عدم مراقبت از خود و حمایت اجتماعی کافی به سمت مصرف مواد می رود و در مرحله بعد ایجاد انکار در شخص است که منجر به گرفتاری بیش از حد فرد در دام اعتیاد می شود. سپس به مرور زمان شخص روابطش در سطوح مختف فردی، بین فردی و اجتماعی گسسته شده و در صورت عدم درمان مناسب در چرخه اعتیاد گرفتار می ماند.

برطرف کردن درد در ترک اعتیاد، دارای دو مرحله است؛ در نخستین مرحله با وجود درد ناگهانی و تحمل درد، بیمار دچار احساس پوچی و بی ارزشی می شود ولی به مرور زمان در طی یک پروسه با مسئله خود رو در رو می شود. در مرحله بعد این معضل را حل و فصل می کند. در این زمان مسئله خود را می پذیرد و پی به ارزش های خود می برد. وضعیت پیش آمده را تحمل می کند و به سوی درمان خود می رود. در این مرحله انگیزه مورد نیاز به وجود می آید و در پایان خود را به عنوان فرد کارآمد می بیند.
 

عوامل روانشناختی در ایجاد اعتیاد چیست؟

عوامل روانشناختی در اعتیاد به شرح زیر هستند:

1. قرص اسهال ترک اعتیاد | سبک دلبستگی

دلبستگی بین کودک و مادر یا افراد مراقب کودک که یک پیوند هیجانی است، شکل می گیرد. در افرادی که دارای دلبستگی ایمن هستند، آسیب پذیری کمتری وجود دارد. افراد وابسته به مواد، از سرخوردگی های شدیدی که به صورت تجربه های دردناک در ارتباط با مراقبین خود به ویژه مادر رنج برده و منجر به وابستگی فرد به عوامل بیرونی می شود و استفاده از مواد یکی از روش های جبران خلاء های درونی فرد در مراحل بعدی زندگی اش است. برای اطلاع بیش تر از سبک دلبستگی کلیک کنید.

2. خودکارآمدی

خودکارآمدی، باور فرد نسبت به خودش درباره چگونگی توانایی خود در ایجاد تغییر کارآمد است. خودکارآمدی پایین و مصرف مواد رابطه قابل ملاحظه ای باهم دارند. افرادی که خودکارآمدی پایینی دارند، در موقعیت هایی که ناکام می شوند به مصرف مواد روی می آورند. افراد با خودکارآمدی بالا در موقعیت های استرس زا و ناخوشایند نسبت به فشار اطرافیان و مصرف مواد مقاوم تر هستند.

3. ناگویی هیجانی

در ناگویی هیجانی فرد در شناختن احساس، وصف کردن احساس اطرافیان، تمایز قائل شدن بین احساس و هیجان های فیزیولوژیکی دچار دشواری و مشکل است. در رابطه با ناگویی هیجانی و آسیب پذیری به اعتیاد این مسئله مطرح است که فرد برای فرار و فاصله گرفتن از هیجان های منفی خود به مصرف مواد روی می آورند.

4. سبک فرزند پروری

فرزند پروری به عنوان فرآیند پیچیده، دارای روش های مخصوصی برای رشد فرزند استفاده می شود که شامل تلاش های والدین در ایجاد کنترل فرزند است. در فرزندان والدین مقتدر آسیب پذیری به اعتیاد به مراتب کم تر است. این والدین با تامین نیازهای عاطفی فرزندان خود، ایجاد رفتارهای وابسته را در آن ها کاهش می دهند. در فرزندان والدین مستبد و سهل گیر به دلیل اینکه عدم روش منطقی و عدم نظارت رفتار فرزندان وجود دارد، آسیب پذیری به اعتیاد بیشتر است. برای کسب اطلاع بیش تر در زمینه سبک های فرزندپروری کلیک کنید.

5. قرص اسهال ترک اعتیاد | تکانشگری

تکانشگری، عکس العمل های بی برنامه و بدون فکر و سریع به عوامل درونی و بیرونی است که فرد به عواقب منفی این عکس العمل ها درباره خود و اطرافیان توجه نمی کند. همان قدر که تکانشگری در فرد بالا باشد، آسیب پذیری وی هم به اعتیاد بیش تر است. افراد تکانشگر دچار دشواری در کنترل تکانه هایشان هستند که این امر منجر به ریسک پذیری بالا در آن ها می شود و در مقابل اعتباد به دلیل عامل های تشویق کننده آسیب پذیر هستند و احتمال انجام رفتارهایی با ریسک بالا مانند مصرف مواد در آن ها زیاد است.

6. راهبردهای مقابله ای

راهبردهای مقابله ای روش هایی است که فرد تلاش های رفتاری و شناختی در جهت مدیریت خواسته های درونی و بیرونی خود که از دید وی تهدید کننده است، انجام می دهد. استفاده فرد از راهبردهای مسئله مدار آسیب پذیری به اعتیاد را نسبت به راهبردهای هیجان مدار کم تر می کند. افرادی که از راهبردهای مسئله مدار استفاده می کنند به دلیل فائق آمدن بر مشکلات، عزت نفس آن ها افزایش پیدا می کند. افرادی که از راهبردهای هیجان مدار استفاده می کنند به دلیل عدم موفقیت در حل مشکل، عزت نفس آن ها کاهش می یابد و در برابر آسیب های روانی مثل اعتیاد آسیب پذیر می شوند.

7. تاب آوری

تاب آوری باعث بالا بردن توانایی تحمل و سازگار شدن با معضلات و فائق آمدن بر آن ها می شود. فرد را در برابر آسیب های روانشناختی محفوظ می کند. در افراد با تاب آوری پایین، هدف و معنا در زندگی شان وجود ندارد، در برابر مشکلات فروپاشی می کنند و بی انگیزه می شوند، در برابر تغییرات انعطاف ناپذیرند و نمی توانند با ترس هایشان که همواره وجود دارد، روبرو شوند که این موضوع باعث می شود در شرایط تهدیدآمیز به مصرف مواد گرایش داشته باشند. برای کسب اطلاعات در زمینه مهارت تاب آوری کلیک کنید.

8. قرص اسهال ترک اعتیاد | نشاط ذهنی

نشاط ذهنی، دارا بودن انرژی ذهنی و فیزیولوژیکی برای به دست آوردن تجارب سرزندگی و پرانرژی بودن است. افرادی که نشاط ذهنی پایینی دارند در برابر اعتیاد آسیب پذیرتر هستند. دلیل آن این است که فرد نسبت به کنترل اتفاقات و تجربه کردن سرزندگی و شوق، احساس ناتوانی می کند، در نتیجه عزت نفس پایینی دارند. این امر باعث می شود در برابر خواسته های غیرمنطقی اطرافیان مقاوم نباشند. این امکان وجود دارد برای تقویت عزت نفشان بخواهند با افراد مصرف کننده همانندسازی کرده و سرزندگی را به دست بیاورند.

9. کمال گرایی

در کمال گرایی فرد معیارهای خیلی بالایی برای عملکرد خود وضع می کند و در نتیجه خود سرزنشگری و افکار منفی نسبت به خود دارد. کمال گرایی منفی باعث آسیب پذیری به اعتیاد می شود. این افراد می خواهند هر کاری را به بهترین شکل انجام دهند، در غیر این صورت رضایت ندارند. اگر به بهترین شکل انجام نشود، در آن ها نگرانی و احساس گناه شکل می گیرد. به صورت معمول دچار شکست می شوند و در این هنگام ارزش فرد در پیش خودش کم می شود، احساسات منفی پیدا می کند و باعث ایجاد اضطراب در فرد می شود. این افراد برای کم کردن این اضطراب و احساس گناه به مصرف مواد روی می آورند.

10. عزت نفس

عزت نفس تاثیر قابل ملاحظه ای بر بعدهای عاطفی و شناختی فرد دارد و اهمیت آن در برابر مقابله با بحران های زندگی نشان می دهد. سوء مصرف کنندگان نسبت به خودشان و موقعیت یا هر دو آن ها احساس ناخوشایندی و ناراحتی دارند. این افراد دارای احساس ناکارآمدی، نگرانی بالا، افسردگی، ناامنی و تعارضات درونی هستند و توانایی حل مسائل را در خود نمی بینند، این افراد از عزت نفس پایینی برخوردار هستند. برای کسب اطلاعات بیش تر در زمینه عزت نفس کلیک کنید.

11. قرص اسهال ترک اعتیاد | باورهای فراشناخت

باورهای فراشناخت، باورهایی است که فرد درباره ی تفکرش و فرآیند آن دارد. افرادی که دارای باورهای فراشناخت ناکارآمد هستند نسبت به اعتیاد آسیب پذیرترند. این افراد در برابر رویدادهای مشکل زا، از تفکرات تکراری، عادت های توجه ای ناسازگاز نگرانی و سبک های مقابله ای ناسازگار استفاده می کنند که به دلیل آشفتگی هیجانی و شناختی آن ها است. در نتیجه در آن ها سبک های کنار آمدن مثل مصرف مواد ایجاد می شود که باعث تداوم بیشتر در وابستگی به مواد است.

12. استرس ادراک شده

استرس ادراک شده برداشتی است که فرد از موقعیتی تهدیدآمیز دارد. برای فردی یک موقعیت بی خطر و برای فرد دیگری همان موقعیت به صورت تهدیدآمیز دیده می شود. در افرادی که استرس ادراک شده بالاتر است برای فرار از موقعیت بحرانی به مصرف مواد روی می آورند که در این صورت مصرف مواد باعث ایجاد امنیت در وی می شود.
 

ضرورت مشاوره ترک اعتیاد

مصرف مواد در عملکرد فرد وابسته از لحاظ جسمی، روانی و اجتماعی اثرات ناخوشایندی به وجود می آورد. حتی زندگی فردی، زناشویی و شغلی فرد را در مواردی به شدت تهدید می کند. مهم ترین مسئله ای که فرد مبتلا با آن درگیر است، وسوسه فرد بعد از ترک و عوامل روانشناختی می باشد. همان طور که گفته شد ایجاد اعتیاد و تداوم در ترک ریشه در عوامل روانشناختی دارد.

توصیه می شود افراد مبتلا به اعتیاد در تمامی مراحل برای کمک گرفتن با متخصص و روانشناس در ارتباط باشند تا بتوانند با کمک روانشناس چگونگی پیدایش و علت این اختلال را با روش های تخصصی بر مبنای روانشناختی حل کنند. در این زمینه متخصصان و روانشناسان حامی هنر زندگی آماده ارائه خدمات به صورت حضوری و تلفنی می باشند. برای کسب اطلاع بیش تر در این زمینه مشاوره تلفنی کلیک کنید.

منبع: قرص اسهال ترک اعتیاد

برای دریافت مشاوره در زمینه قرص اسهال ترک اعتیاد می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

honarehzendegi...
ما را در سایت honarehzendegi دنبال می کنید

برچسب : قرص اسهال ترک اعتیاد, نویسنده : هنر زندگی honarezendegi بازدید : 151 تاريخ : سه شنبه 25 خرداد 1400 ساعت: 1:34